Cara Buka Akaun Simpanan Maybank

Assalamualaikum ! Sudah sekian lama tidak mengupdate blog. 
Dan Alhamdulillah, i've already finished my degree ! 
Dan InsyaAllah konvo bulan November 2014. Now, part time baking.
Sy ada jual tart, cupcake dan chicken pie. Yang area Kuala Terengganu boleh
COD ye. *tetiba promote*
Okay, back to main topic. Actually iolls baru je bukak akaun maybank semalam.
Mula-mula pergi main branch Maybank Kuala Terengganu.
Staff told me there was too many customer on that day and she asked me to go
to another branch. Jalan kaki 15 minit, lintas jalan besar yang sibuk giler tu !
Then sampai sy cakap nak bukak akaun simpanan. Dia bg sekeping borang.
Kita isi details mcm biasa. Lepas tu tunggu turn. Kalau boleh kita bawak terus 
salinan IC sekeping. Tak payah laa staff tu bangun dr tempat duduk dia
semata mata nak fotostat IC kita. Jimat masa. Hehe. 
Then minimum deposit RM250. Tak payah bawak cash pun takpe.
Lepas dia dah key in data kita, staff akan suruh kita bank in/deposit minimum 
ke dalam Maybank kita RM250 untuk activate akaun. 
Dia akan bg no akaun kita. And tunggu kita bank in. Lepas tu dia akan 
serahkan kad Maybank yg ada buah ceri tu. Dia akan tanya kita
sama ada kita nak buat internet banking atau tidak. Kalau nak say yes.
Dia akan tunjuk caranya. Dia akan bagi pin sementara ye masa kita dapat kad tu.
After that please change your pin number at ATM. Masukkan kad ATM, 
pilih menu change pin number. That's all. Senang je kan ? 
Saya buat akaun ni pun sbb nak pakai maybank2u. Kalau tak, mmg pakai
Bank Islam je. Kad ATM ni bukan sahaja boleh pakai internet banking tapi jugak boleh swap kalau kita takde cash. 



Sy masuk Maybank pukul 10.30 then pukul 2.30 baru siap. 1 sebabnya sy pergi time cuti sekolah. And another reason, ada staff letak borang sy dekat lain. Bukan kat tempat sepatutnya. Sakit hati sgt. Tapi Alhamdulillah siap jugak ! 

5.30 PM
15/9/2014




اَسْتَغْفِرُ اَللّهَ

No comments:

Post a Comment

Will be back!